tiistai 14. helmikuuta 2017

6. URBAN

Nyt seuraa kriittinen, kaunistelematon ja asiantunteva ravintola-arvostelu. Mulla on sentäs kuitenkin jo kunnioitettavat 24 vuotta kokemusta syömisestä.Käytiin siis Santun kanssa tänään ystävänpäivälounaalla Urbanissa (vihdoin!). Urbanhan valittiin viime vuonna (2016) Glorian Ruoka & Viini - lehdessä Suomen parhaaksi ravintolaksi, joten odotukset ovat olleet korkealla. Urbanin perustaja Anssi Kantelinen ei myöskään ole mikään turha äijä, vuoden 2015 Top Chef - voittajan tittelillään.Urban on avoinna arkisin klo 10:30-14 ja tarjoaa siis vaihtuvia lounaita. Lounaslistalla on ilmeisesti aina yksi liha- ja yksi kasvisvaihtoehto, ja lounaaseen kuuluvat myös pieni alkuruoka sekä jälkkäri + kahvi. Silloin tällöin Urban järjestää ymmärtääkseni myös illallista. Ruoat pohjautuvat ranskalaiseen keittiöön ja 14.2. listalla oli kanaa, aurajuustojuureksia ja cumberlandin kastiketta tai perunarösti, sieni-papupaistosta ja kirveli beurre blanc. Santun kanssa oltiin antivegaaneja ja valkattiin molemmat tällä kertaa kanaa.Rafla oli kiitettävän täynnä vielä vähän ennen yhtä, mutta paikat löytyivät kuitenkin heti jonkun yksin lounastavan herran neljän hengen ruokapöydästä. Alkuruoaksi me saatiin suht rivakkaan istahdettuamme tilata, ja pian eteen tuotiin lanttukeittoa, kiinankaali-jv-salaattia sekä saaristolaisleipää. Lanttukeitto, jota sai ryystää pikkukupista, oli älyttömän hyvää. Pehmeää, aika juoksevaa, eikä leipäkään pettänyt. Salaatti olis kumminkin kaivannut jonkun pienen vinaigretten, tms. kastikkeen. Nyt siitä jäi vähän pupu olo. Sanoisin kuitenkin, että nam!Kana oli oikein jees, ei yhtään kuivaa. Maistui kanalta. Juureksissa ei ollut liikaa Auraa, mutta se aromi puski silti riittävästi sieltä. Kastike oli yllättäen vähän kirpsakka ja mausta tuli (ulkonäön takia?!) punajuuri mieleen. Tuoreet yrtit nostaa aina propseja. Nam!


Jälkkärinä oli mustaherukkahilloketta (tai jotain) ja salmiakkivaahtoa. Salmiakkihommeli ei ollut kauhean voimakkaan salmiakkista, mutta kyllä mä koko "kulhon" jaksoin tyhjentää. Enemmänkin olis mennyt.. Kahvi oli kuumaa. Nam!


Santtu valitteli, että tajunta ei räjähtänyt ja että annokset olis voineet olla inasen isompia. 11€:n hinnalla ihan mukiin mahtuva setti kuitenkin. Olihan se nyt hei kuitenkin (ainakin vähän ees) gurmettia ja sisutus oli ihan tosi viihtyisä. Voisin mennä uudestaan! 4/5


xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti