torstai 9. maaliskuuta 2017

14. Ratatouille pinaatilla ja vuohenjuustolla

Välillä on ihan jees avata vaan se pakastevihannespussi pannulle ja korkata tonnikalarasia. Silloin, kun koko päivälle ei ole mitään aikataulutettuja suunnitelmia, tykkään kuitenkin kokata jotain, mihin ei normi-iltana töiden jälkeen riittäisi kärsivällisyys. Idea lähti tällä kertaa siitä, kun lähi-K-marketissa oli munakoisoja halvennuksessa.

Meidän karvainen ovikello herätti meidät tänään kasin jälkeen, kun remppamiehet tulivat asentamaan parvekkeelle jotain lämpökaapelia. Ihan hyvä toisaalta että herätti, koska meidän sen varsinaisen ovikellon patterit ovat päässeet vähän väsähtämään. Kävinkin sitten jo heti aamusta tekemässä treenin, mutta muuten päivä on kulunut markkinoinnin kurssin parissa ja ihan vaan laiskotellessa. Ehdin siis odotella rauhassa ruoan kypsymistä!


Kaunistahan tällaisista ruoista ei vahingossakaan saa. Tästä ratatouillesta tuli kuitenkin älyttömän hyvää, vaikkeivät ainekset todellakaan olleet mitenkään erikoiset. Saatoin ehkä syödä melkein koko vuoan kerralla..

Vuohenjuuston voi koittaa korvata myös esimerkiksi halloumilla tai mozzarellalla, jos ei tykkää syödä mitään mikä maistuu samalta kuin miltä vuohet haisevat. Ja vuohenjuustoa olis myös voinut laittaa ihan ronskisti sen koko paketin, itse aloin kitsastelemaan ja pistin vaan puolikkaan. Siksi mun oli pakko vetää melkein koko vuoka, kun en kehdannut vaan ronkkia juustoja väleistä. Jää huomisellekin vähän (lue = 1 siivu) juustoa. :-D


PINAATTI-VUOHENJUUSTORATATOUILLE

  • pienehkö munakoiso
  • pienehkö kesäkurpitsa
  • sipuli
  • punainen paprika
  • valkosipulinkynsi
  • tuoretta pinaattia
  • 200g vuohenjuustoa
  • purkki tomaattimurskaa
  • tuoretta basilikaa ja timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175°C. Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi ja suolaa huolellisesti molemmilta puolilta. Itketä n. 10 min ja pyyhi talouspaperilla. Pilko kesäkurpitsa, sipuli, vuohenjuusto ja paprika, ja lado munakoisojen kanssa uunivuokaan perätysten.

Sekoita tomaattimurskaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta, ripaus sokeria ja tuoreet yrtit. Ripottele murskattu valkosipuli ja tuore pinaatti vihannesten päälle. Levitä päällimmäiseksi tasainen kerros tomaattimurskaa. Paista uunissa folion alla 30 min ja ilman foliota vielä 10-20 min.

 
 xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti