perjantai 12. toukokuuta 2017

27. Cloud-eggs



Heipähei!

Kokeilin tuossa reilu viikko sitten Buzzfeed Tastyn sivuilta bongaamaani reseptiä pilvimunille. Santtu saa aina olla maistamassa kaikkia mun uusia reseptikokeiluja, jos haluan jokus esimerkiksi kokeilla jotakin uutta mättö reseptiä, mutten itse syödä koko tuotosta.. Nämä kuitenkin sopivat ihan arkenakin herkuteltaviksi!

Pilvimunat valmistuvat aamupalalle nopeasti, noin kymmenessä minuutissa, eikä tekovaiheita ole kovin montaa! Musta kokkailussa onkin juuri parasta, kun keksii tai kokeilee uusia reseptejä niistä ihan tavanomaisimmista aineksista, joita kaapista aina löytyy. Kuten kananmunista. Helposti vaihtelua terveelliseen arkiruokaan.

PILVIMUNAT (2:lle)
  • 4 kananmunaa
  • (juustoraastetta)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • basilikaa tai kevätsipulia koristeeksi
Kuumenna uuni 175°C. Erottele keltuaiset ja vaahdota valkuaiset kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ihan pieni ripaus suolaa ja halutessasi vähän juustoraaastetta. Suolan kanssa kannattaa olla tosi varovainen!

Tee valkuaisista neljä samankokoista kekoa leivinpaperille. Itse voitelin paperin vielä kevyesti vuokaspraylla, jotteivät tekeleet tartu kiinni. Kaiva valkuaisten keskelle pieni kuoppa keltuaisia varten ja uunita 3 minuuttia. Lisää keltuaiset koloihin ja uunita vielä toiset 3 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria ja silppua basilikaa.

Santulle paahdoin lisukkeeksi pestolla voideltuja kauraleipiä uunissa, tulivat samoilla lämmöillä.

xx

ps. suurensin hieman kuvien kokoa ja levensin tekstikenttää, ne ovat ehkä olleet vähän turhan pieniä tähän saakka.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti