tiistai 22. elokuuta 2017

37. Syksyn suunnitelmia

Korkeakoulujen yhteishausta on saatu tulokset jo aikoja sitten, ja varmaan selvää, että täällä olisi hehkutettu, jos se jatkopaikka farmasialla olisi auennut.

Kieltämättä vähän harmittaa, koska näin kuitenkin vaivaa pääsykokeiden eteen. Toisaalta tiesin, etteivät mun lähtöpisteet ilman kemian yo-arvosanaa tule riittämään yhteispistekiintiöön ja että pelkällä kokeella, ilman ensikertalaisetua lähtökohdat eivät olleet kaksiset. Tähän soppaan heikko laskupää ja yli 1000 hakijaa, lukemista verottaneet työt ja ehkä pieni motivaation puute.No, ehkä kaikella oli tarkoituksensa, sillä ostin tuossa (jo) viimekuun puolella puolet ihanasta kaksiosta, johon rakastun päivä päivältä enemmän. (Vaikka säilytystilaa onkin vähemmän, ja tavarat pursuilevat kellari- ja vinttivarastoista siitä huolimatta, että sitä kamaa lensi roskiin ja keräykseen monta jätesäkillistä. Konmari käteen seuraavaksi?) Työpaikka järjestyi heti samasta apteekista, missä teen nyt harjoittelua.

Muutto Kuopiosta on ohi, uusi kämppä kutakuinkin järjestyksessä ja tuparit pidetään sitten kun Masku suvaitsee ilmoittaa, että meidän uusi sohva on noudettavissa. Sitten pitää enää saada taulut seinille ja voin alkaa tehdä kämppäpostauksia! :DTällä hetkellä eletään jänniä hetkiä. Mun farmasian opintoni alkavat olla loppusuoralla, huomenna torstaina on viimeinen päivä työharjoittelua, jota meillä on siis ollut yhteensä kaksi 13 viikon settiä. Koska muita kursseja mulla ei enää ole suorittamatta, päästäänkin sitten odottelemaan, että UEFilla saadaan mun harkkatehtävät tarkistettua. Ja sitten odotellaan tietenkin vielä sitä, että Valvira laillistaa mut terveydenhuollon ammattihenkilöksi. Pikkuinen puristus tässä on siis vielä, ennen kun pääsen normaali-ihmisen kuukausipalkoille, mutta lähellä ollaan! Valmishan tällaisella alalla ei ole koskaan, mutta onneksi työnantajalla on ihan lakisääteinenkin velvollisuus kouluttaa aina säännöllisesti lisää.

Tänä kesänä on tullut juhlittua vaikka minkälaista kekkeriä: kahtia häitä, ristiäisiä, rippijuhlia, läksiäisiä ja blockfesteja. Onneksi tiedossa on enää yhdet rauhallisemmat(?) kemut, serkkutytön rippijuhlat, ja sitten pääsee polttelemaan pimenevissä syysilloissa kynttilöitä meidän ihanilla leveillä ikkunalaudoilla!

Mutta, nyt mä lähden pitämään kasiluokkalaisille lääkekasvatustuntia. Ei päästetä poloista farmasistia helpolla kyllä tässä koulussa!

xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti