tiistai 29. elokuuta 2017

38. Keep calm and graduate

Näin iltamyöhällä ajattelin vielä huvikseni käydä katsomassa UEF:in weboodin, eli paikan, missä tentteihin ilmottaudutaan ja minne opintopisteet ja suoritukset kirjatutuvat. Ja vihdoin siellä näkyi se, mitä olin odottanut! 180 op. Viimeinenkin harjoittelu on nyt hyväksytty ja voin alkaa pian hakea laillistusta Valviralta!

Farmasialla opinnot voi tosiaan jättää 180 opintopisteeseen ja farmaseutin tutkintoon. Tuntuu ihan hassulta, miten nopeasti kolme vuotta Kuopiossa vierähtivät, ja ettei mulla ole hajuakaan milloin seuraavan kerran istahdan koulun penkille. Toisaalta olen itsestäni ylpeä, ja oikein tyytyväinen nykytilanteeseen. Töitä ei tarvinnut sen kummemmin haeskella, ja kaikki ovet ovat avoinna. Apteekissa työskentely on toistaiseksi mielekästä, koska joka päivä oppii jotakin uutta. Alussa työmaa tuntui ihan mahdottomalta, mutta pikku hiljaa kokonaisuutta alkaa hallita aina paremmin.

Empaattisena ihmisenä koen, että asiakaspalvelutyö on toisaalta todella palkitsevaa, ja toisaalta joskus todella raskasta. Terveys on ihmisille arka ja henkilökohtainen asia, ja joskus tiskissä ei vaan pääse asiakkaan kanssa samalle aaltopituudelle. Säännöt ovat sääntöjä, ja ne on joku viisaampi tai "viisaampi" laatinut. Välillä en valitettavasti voi muuta kuin pahoitella, jos Kela ei tällä kertaa lääkettä korvaa tai lääkäri ole reseptiä uusinut. Väärinkäyttötapauksista puhumattakaan.

Jos lääkäriä pidetään Jumalasta seuraavana, en rehellisesti aina tiedä, mihin kastiin apteekin henkilökunta pistetään. Kaikki apteekin tuhannet tuotteet, niiden sijainti apteekissa, käyttö, vaiktutusmekanosmi, kelakorvattavuus, miksei joku valmiste ole tehonnut vaivaasi vaikka naapuri sitä suositteli, miten kauan ihottumavoide sinun käytössäsi riittää, kumpi vaikutusmekanismiltaan samanlaisista lääkkeistä olisi sinulle sopivampi, voiko tätä lääkettä käyttää ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, onko tällä yhteisvaikutuksia sen ja tämän lääkkeen kanssa, ynnä muuta mukavaa pitäisi osata ulkoa.. Kaikkea ei todellakaan opeteta koulussa, joten aikamoista omatoimista perehtymistä opiskelu on vaatinut. Toistaiseksi on saanut onneksi vähän anteeksi oppilaan rintaneulalla, mutta pian loppuu sekin riemu ja saa (ihanaa!) alkaa ottaa itse täyden vastuun tekemisistään!
Viime viikonloppu oli ihanan rentouttava. Palautin harjoittelutehtävät koululle torstaina, joten sain koko viikonlopun miettiä muita asioita. En tainnut pitkään aikaan pahemmin stressata mistään koulu- tai työjutusta. Nautiskeltiin illalla Janinan kanssa pari lasia valkkaria, purettiin huolia ja syötiin vähän juustoja ja nachoja. Tein myös (ainakin omasta mielestäni) super herkullista guacamolea jääkaapista löytyneistä aineksista. Herkuttelu jatkui sunnuntaina kummitädin keittiössä, kun serkkutyttö pääsi ripille.

Lauantaina sain myös haettua Ikeasta mun uusille tauluilleni kehykset. Nyt odotellaan enää sohvaa, koska haluan huonekalut lopullisille paikoilleen, ennen kun lyön yhtäkään hutinaulaa seinään.. Siihen asti taulut saavat koristaa seinää polven korkeudelta.

SUPERHYVÄ JA SIMPPELI GUACAMOLE

  • 1 iso, valmiiksi kypsytetty avocado
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna ihan pieneksi
  • 1-2 rkl salsaa
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 pientä tomaattia kuutioituna
  • tuoretta korianteria tai minttua tai jotain muuta yrttiä mitä nyt sattuu olemaan
Muussaa avocado haarukalla. Lisää muut ainekset ja maistele, tarvitseeko jotain lisää. Nauti nachojen kanssa! 

xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti