maanantai 23. lokakuuta 2017

41. Vegeturismia

Tästä hommasta alkaa jo olla useampi viikko aikaa, mutta pakko näihin kuviin oli palata, kerta oon tässä työnteon sun muun lomassa ehtinyt käydä oikein ulkomailla asti. Oltiin Anskun kanssa puhuttu, että pidettäisiin (tuossa yhtenä menneenä) viikonloppuna kotoisa tyttöjenilta, mutta homma pääsi sitten vähän eskaloitumaan.

Ruinasin taktisesti sukujuhlissa tädiltäni avaimet, ja ostin meille sitten netistä liput Tallinnaan. Satun olemaan tarpeen tullen aika tarkka rahoistani, joten surffasin osoitteeseen laevapiletid.ee, missä meidän molempien meno-paluut jollakin Vikingin reittibotskilla maksoivat yhteensä 70€. Samat liput suomenkieliseltä sivulta olisivat olleet päälle 120€?! Punkattiin siis mun tädillä Tallinnan kupeessa, ja lainattiin myös bussi- & ratikkaliput, joten matkat ja yöpyminen saatiin loppupeleissä ihan kohtalaisen edullisesti!

Rentoiltiin ja kierrettiin kaupoilla, ja käytiin tietty testaamassa jonkun verran somenäkvyyttä kerännyt vegaanirafla Vegan Restoran V. Mitään krebaamista ei jaksettu harrastaa, koska matkat ja kaupunkikierros (=hikinen vaatteiden sovittelu) onnistuu aina aika tehokkaasti viemään kaikki mehut.. Paluumatkalla meillä oli kuitenkin ihan kunnon aallokko, joten paha olohan siinä tuli, vaikkei sitä itse aiheutettukaan! Mulla ei ole ikinä ennen tullut laivassa huono olo (ei, ei edes abiristeilyllä), mutta siinä kasikannella, puolta tuntia ennen Helsinkiin saapumista, pää polvissa, jonkun taikuriluttisen showta ja kersojen kiljuntaa kuunnellessa kiitin luojaa, että Ansku oli ottanut Postafeneja matkaan..

Anyways, se kehuttu vegeravintola löytyi vanhasta kaupungista helposti, ja oltiin ihan tyytyväisiä, että varattiin pöytä, koska porukkaa lappasi sisään ja ulos kiitettävää tahtia. Ruoka oli oikein hyvää, ja plussaa tietysti eettisyydestä. Eniten vaikutuin alkupalojen kohdalla, ihan ohueksi höylätystä, aivan kylmäsavulohelta maistuneesta porkkalasta (kuten sen joku täällä Suomessa ehti jo nimetä). Juotiin jääteetä ja matcha-limonadia, ja syötiin vielä raakakakku- ja vegejäätelöannokset jälkkäriksi ennen kun meidän piti lähteä kierimään kotimatkalle.

En muuten ymmärrä, miksi ihmiset itkevät, että on väärin, kun kasvisruoista yritetään tehdä "lihan korvikkeita".  Soijanakkeja ja seitankinkkua, vegaanijuustoa. Musta toi kylmäsavu"lohi"viritelmä oli lähinnä aika oivaltava ja musta oli vaan siistiä, miten porkkanasta voi oikeasti tulla mieleen kylmäsavulohi. Ehkä ihminen vaan tykkää jaotella asiat lautaselleen tyylillä proteiini-hiilari-rehut, että kaikkea tulee monipuolisesti syötyä. Ei kai lihapullakaan yritä matkia perunaa, vaikka ne on saatukin muistuttamaan muodoiltaan toisiaan? Jos kasvisten lihaistamisella saadaan jengi syömään enemmän nyhtökauraa nyhtöpossun sijaan, eikö se ole vaan hyvä juttu?

xx

2 kommenttia:

 1. 1. Aloin melkein lässyttään yksikseni tolle pikkukarvaystävälle (en sun korviksille) tossa yhdessä kuvassa
  2. Näytät ihanalta (ja ihanan elegantilta) karvakorviksissasi ja viini-matcha-lasikädessäsi
  3. Ruoatkin näyttää superhyvältä

  VastaaPoista
 2. 1. Estrella oli tosi söpö, eikä purrut mua nilkkaan.. :DD

  2. Hih kiitos!

  3. Lihoin ehkä 4 kg kahdessa päivässä! :)

  VastaaPoista