sunnuntai 28. tammikuuta 2018

52. Beauty in a jar?

Hyvää sunnuntaita!

Tämä päivä on mennyt mattopesussa (Olga pissi uudelleen olohuoneen matolle) ja ruokakaupassa, ja äsken päästiin vihdoin kotiin koiran kanssa kympin juoksulenkiltä. Nyt tässä seurataan ääntenlaskentaa, eli sitä, kuinka Niinistö jatkaa seuraavalle kaudelle presidenttinä. En ole mikään politiikan asiantuntija, mutta Niinistö ei mielestäni ole ollenkaan huono vaihtoehto jatkamaan presidenttinä. Niinistö on miellyttävä ja arvokkaasti käyttäytyvä, ja viime aikoina Sale on saanut myös positiivista julkisuutta vauvauutisten ja Lennun myötä. Seuraavissa vaaleissa onkin sitten uudet tuulet..

Lauantai meni aika pitkälti siskoni abijuhlien parissa (niistä lisää seuraavassa tekstissä), mutta tänään oli tarkoitus kirjoitella parista testiin saamastani tuotteesta. Apteekkityössä on se kiva juttu, että eri firmat antavat meille mielellään lahjoja ja testereitä tuotteistaan. Sehän on toki ihan selvä, että mitä tahansa on huomattavasti helpompi myydä oman kokemuksen ja hyvän tuotetietämyksen myötä. Vaihtoehtoja ja kilpailua on niin paljon, että joukosta on parempi erottua (esimerkiksi testituotteilla), jos haluaa kohentaa myyntiään.

Toki meillä on sitten ihan konkreettisiakin myyntitavoitteita, mutta niitäkin on helpompi toteuttaa, kun tietää, mitä myy. Myyntitavoitteiden täyttymisestä meille onkin muuten tällä hetkellä luvassa mm. kosmetiikkatuotteita ja pizzat, viime viikolla pääsin ilmaiselle lounaalle! :D


Joku aika sitten saatiin myös vähän koulutusta Heleinin uusista tuotteista. Sain joululahjaksi Vermanilta (Heleinien valmistaja) mm. tuon pinkin skin, hair & nails -lisäravinteen ja jostakin (siitä koulutuksesta..?) tuon isomman purkin kollageenia. Itse pakkaukset ainakin ovat laadukkaan oloisia, ja pillerit kauniin helmiäishohtoisia. 

Ajattelin kokeilla, onko kyseisillä tuotteilla mitään vaikutusta ihoon, hiuksiin tai kynsiin, ja aloitinkin pari viikkoa sitten popsimaan molempia. Joskus kuulee lisäravinnemainoksia, joissa kehutaan, kuinka tuotteen avulla "ponnari tuntui heti kahden viikon jälkeen paksummalta", mikä on tietysti täyttä puppua. Lisäravinteita olisi hyvä jaksaa syödä ainakin kahdesta kolmeen kuukautta, jotta uuden vauvahiuksen kasvua voisi vauhdittaa. Kynsissä vahvistumisen voisi ehkä huomata nopeastikin, jopa muutamassa viikossa, mutta arvioiminen on mun mielestäni aina vähän hankalahkoa ja tietysti aika subjektiivista. Kuinka moni tunnustaa pitävänsä kirjaa lohkeilleista kynsistä ja omien kynsiensä kasvuvauhdista? 

Skin, hair & nails sisältää E-vitamiinia, C-vitamiinia, Tiamiinia (B1), Riboflaviinia (B2), Niasiinia (B3), B6-vitamiinia, foolihappoa (B9), biotiinia (B7), pantoteenihappoa (B5), sinkkiä, kysteiiniä ja peltokorteuutetta (piin lähteenä).

E- ja C-vitamiinit toimivat antioksidantteina, B-ryhmän vitamiinit puolestaan ovat tärkeitä mm. energia-aineenvaihdunnalle, punasolujen muodostukselle ja hermostolle. Pii ja kysteiini ovat välttämättömiä kollageenituotannossa, kysteiini myös hiuksissa ja kynsissä esiintyvän keratiinin rakenneosa, ja sinkki on puolestaan tärkeää entsyymien valmistuksessa ja proteiinien rakennusosana. Ainakin teoriassa kohtalaisen monipuolinen valmiste siis.

Nykyään tuntuu, että asiakkaat kyttäävät hiusravinteissa oikeastaan lähinnä sitä, paljonko biotiinia valmiste sisältää. Muut ainekset eivät sitten kerrokaan asiakkaille juuri mitään. Biotiini on toki tärkeää kaiken maailman karvoille, kuten hiuksille, mutta puutosta pääsee monipuolisen ruokavalion takia harvoin syntymään. Eläinkokeissa biotiinin puutoksen vaikutukset turkin hyvinvointiin ovat olleet aika radikaalejakin, mutta jos puutosta ei ole, miksei samaan pilleriin sitten mahduttaisi mukaan muutakin huistenkasvua tukevaa tavaraa.

Kollageeni on Heleinin tuotteessa eläinperäistä, ja käsitelty siten, että sen pitäisi vaikuttaa erityisesti ihoon. Kollageeniahan löytyy tosiaan muualtakin elimistöstä, kuten jänteissä ja rustossa, ja osa kollageenivalmisteista onkin juuri nivelien ja rustojen sun muiden hyvinvoinnille suunnattuja. Heleinin valmisteeseen on yhdistetty myös C-vitamiinia, sillä kyseinen vitamiini on välttämätöntä, jotta kollageenia voi muodostua elimistössä. C-vitamiini toimii tietenkin myös antioksidanttina, estäen vapaiden happiradikaalien muodostumista.

Ihossa kollageenin pitäisi ylläpitää hyvää kuntoa ja kimmoisuutta. Kollageenia on vaikea puristaa kovin pieneen tilaan, joten tabletit ovat aika suuria, ja päivittäin tulisi syödä kolme tablettia. Purkki siis riittää vain kuukauden. Kollageeni ei toki ole hirveän tyyristä, mutta halusin silti purkin riittävän pidempään, joten olen syönyt nyt vain kahta tablettia päivässä. Jospa se edes vähän hidastaisi rypistymistä. :D

Mutta, saa nähdä, onko tuotteista lopulta mitään iloa. Toki tulee kaunis olo jo ihan siitä, kun syö jotain noin helmenhohtoista!

xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti