sunnuntai 4. helmikuuta 2018

51. Details from our place

Ollaan nyt ehditty asua uudessa kämpässä kutakuinkin puoli vuotta. Tavaraa on edelleen liikaa, ja kaappeja voisi järkkäillä uudelleen, mutta taulut on saatu seinille, eikä huonekaluja varsinaisesti puutu. Nojautolin haluaisin vielä makkariin, mutta ylimääräinen vaatekaappi olisi toisaalta järkevämpi ratkaisu. Myös edelliseen asuntoon itse tuunaamani yöpöydät eivät enää ole niin ajankohtaiset, mutta päivittelen niitä sitten, kun sopivat korvikkeet tulevat vastaan. Värimaailma on pysynyt mustassa ja valkoisessa, tehosteväreiksi olen kuitenkin hankkinut tummanvihreää ja vaaleanpunaista, sekä jonkin verran harmaata.
Rakas Olga-koiramme pissasi meidän olohuoneen maton piloille, ja olen suoraan sanottuna ollut aika raivona asiasta. Koiralle nyt tietenkään ei voi olla vihainen, eikä se koiran syy sinänsä edes olekaan. Elloksen bloggarimatto ehti olla meillä vain puolisentoista vuotta, joten omasta puolestani ei olisi ihan vielä tarvinnut ostaa uutta mattoa.. 

No, vahingon satuttua pesin vanhan maton ensin ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla tekstiilipesurilla ja suihkuteltiin mattoon pesun jälkeen vielä pullollinen hajuja entsymaattisesti hävittävää suihketta. Jotakin aromia siihen riekaleeseen kuitenkin jäi, koska koira piti sitä edelleen vessanaan.. Seuraavaksi koitettiin viedä matto Turtolan Citymarkettiin uuteen pesulaan, joka mainosti matoille soveltuvaa itsepalvelu-tasopesukonetta. Matto heitettiin koneeseen ja kone pesi maton vajaassa puolessa tunnissa 24 eurolla. Harmi vaan, että kone pesi maton ainoastaan "oikealta puolelta", jolloin nurja puoli jäi likaiseksi. Pintatarhroille kyseistä masiinaa voi todellakin suositella, mutta meidän kohdallamme sekään ei auttanut. Haju oli kerta kaikkiaan niin järkyttävä, että matto oli pakko heivata vintille kuivumaan. Tästä on jo muutama päivä, mutten ole vieläkään uskaltanut käydä katsomassa, vieläkö se löyhkää, hah.


Koska mua ärsytti likaista mattoa enemmän matottomuus, eikä nettikaupoista tuntunut löytyvän tarpeeksi kivaa ja ennen kaikkea (vastaisuuden varalle) tarpeeksi edullista mattoa, marssin Askoon, ja heti tärppäsi! Löysin kivan, vähän persialaistyylisen maton, jonka oikea hinta olisi ollut 110 euroa, mutta josta maksoin alessa vain 65 euroa. Sama summa menikin sitten varmaan edellisen maton pelastusyritykseen..mutta eipähän kotona haise enää pahalta! Mitään oikeaa luonnonmatskua uusikaan matto ei tietenkään ole, mutta sellaisesta nyt on turha haaveillakaan.

Tykkäsin kyllä siitä vanhasta Elloksen matosta, mutta toisaalta bloggaajien lisäksi ainakin kolmella kaverillani on kyseinen täsmälleen sama salmiakkiruudullinen matto, joten onpahan meillä nyt edes jotakin vähän ennennäkemättömämpää sitten.
Musta on muuten ihanaa, kun olen jo muutaman kerran löytänyt S-marketista liljoja! Vaaleanpunaisia kylläkin, mutta meiltä löytyy vaaleanpunaista muutenkin esimerkiksi tyynyistä ja tauluista, joten väri sopii meille paremmin kun hyvin. Kimppu on pieni, mutta liljat ovat kauniita ja kestäviä, eikä kimppu maksa neljää euroa enempää. Ihanaa sunnuntain jatkoa ja tulevaa viikkoa!

xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti