sunnuntai 25. helmikuuta 2018

53. Breakfastgoals and new challenges

Hyvää sunnuntaita!

Tampereella on paistanut aurinko koko viikonlopun, mikä on ollut ihanan piristävää. Olen nimittäin ollut taas tosi väsynyt koko viikon. Edellisenä lauantaina tuli kukuttua aamuun asti ja heti maanantaina olin työpäivän jälkeen "koulutuksessa" (= kuunneltiin edustajaa puoli tuntia ja herkuteltiin kolmella ruokalajilla kaksi ja puoli tuntia) Stefan's Steakhousessa iltakymmeneen. Viikonlopun menot ja kiireinen arki eivät tosiaan ole aina se paras yhdistelmä, koska sitten kun pysähdyn, huomaan miten uupunut oikeasti olen.

Mullahan ei ole edes talvilomaa ehtinyt kertyä, joten vähän rajalliset mahdollisuudet tässä on ladata niitä akkuja. Jospa kesällä sitten ehtisi! Meillä saadaan tehdä osa KIKY-tunneista koulutusten muodossa, joten olen siis vähän pakonkin sanelemana buukannut itseni mukaan erilaisiin lääkefirmojen iltatilaisuuksiin kevään mittaan.Käytiin eilen ystävien kanssa aamupalalla, ja pääsin vihdoin testaamaan Laukontorin puuroravintolan, Mama Bearin! Paikka on ollut suunnitelmissa kokeilla jo kauan, sillä omistaja on tuttu. Mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Puurobaari on kyllä ihana idea, etenkin, kun Mama Bear ei keskity perinteiseen pikakaurahiutale-mustikka-linjaan, vaan hauduttaa puurot (mausta päätellen) ihan ryyneistä lähtien ja koristelee mitä mielikuvituksellisimmilla täytteillä! Noviiseina mentiin kaikki makealla linjalla, mutta myydyin annos löytyy kuulemma oikeasti listan suolaisista puuroista. Täytteiksi saa makeiden lisäksi mm. avokadoa, kikherneitä, kananmunaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Puurohan on toisaalta vähän kuin eräänlainen risotto, joten suolaiset täytteet..miksipä ei?

Puuron jälkeen jaksoin hyvin pomppia 100 minuutin Bodyattack-juhlatunnilla! Bodyattackistahan on siis tulossa 100:s ohjelma, joten pitihän se nyt lähteä mukaan tuollaiseen älyttömään rääkkiin..Mutta niistä otsikon uusista haasteista: työnantajallani on siis pääapteekkinsa lisäksi kaksi sivuapteekkia. Toisen sivuapteekin hoitaja muuttaa toiseen kaupunkiin, joten pääsen maaliskuun alkupuolella astumaan hänen saappaisiinsa! Olen kehittynyt nykyisessä hommassani jo sille tasolle, että työ on niinsanotusti alkanut tuntua työltä. Toki vastaan tulee edelleen lähes päivittäin uusia asioita ja tilanteita, eikä millään alalla voi koskaan olla täysin oppinut, mutta helposti kyllästyvänä luonteena olen ihan innostunut tästä muutoksesta.
 
Ensitöikseni ajattelin mennä joku viikonloppu vähän siivoamaan ja laittamaan paikkaa omani näköiseksi. Vähän jännittää, miten tulen viihtymään, kun sivupisteen asiakaskunta ja tuotevalikoima poikkeavat merkittävästi pääapteekista, mutta toisaalta pääapteekille pääsee aina tarvittaessa tekemään vuoroja ja hakemaan inspiraatiota. Käytännön tasolla myös vastuu kasvaa, mikä onneksi näkyy myös tilipussissa. Sivuapteekki on auki vain arkisin, joten työajasta tulee nykyistä säännöllisempi. Sekin on sinänsä mukavaa, sillä aamu- ja iltavuorojen vaihtelu osaa välillä olla rankkaa. Jatkossa myös viikonloput ja pyhät ovat lähtökohtaisesti automaattisesti vapaita!

xx

ps. Aina, jos illallisen kanssa on inspiraationpuutos, kannattaa tehdä tacosalaattia. Helppoa, nopeaa ja mikä tärkeintä, hyvää. Tarvitset: proteiinin lähteeksi lihaa/kanaa, papuja tai kikherneitä, tai näiden yhdistelmän ja tacomaustetta. Salaattipohjaan tuli maissia, avokadoa, salsaa, creme fraichea, sipulia, paprikaa, tomaattia, salaattia ja juustoraastetta. Päälle tietenkin vielä muutama murskattu, juustonmakuinen nacho, sekä korianteria. Miehelle tietenkin vielä pari tortillalättyä, jotta sille ei tarvitse tunnin päästä kokata lisää. Juustoraasteen ja nachojen määrää, sekä creme fraichen rasvaisuutta säätelemällä ateriasta saa koottua ihan jopa terveellisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti