sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

54. The Secret to long and thick hair?

Heippa!

Puhuin viimeksi siitä maanantain iltakoulutuksesta, ja palaan vielä hieman aiheeseen. Koulutuksen jälkeen meille annettiin osalle mahdollisuus ottaa koulutuksen aiheena ollut tuote testiin, ja mullahan sattuu ilmeisesti olevan niin tuuheakutrista porukkaa duunissa, että tunku ei ollut mahdoton. Ja kyseessähän oli siis Bayerin Priorin Extra-hiusravinne.


Mulla itselläni on sinänsä paljon hiuksia, mutta koska yksittäinen hius on ohut, jää yleisilme aika hiirenhännäksi. Jos hiusten kasvua, ihon kimmoisuutta, tai ihan mitä tahansa muuta asiaa lähtee hoitamaan sisältä päin, tuloksia on turha odotella päivässä tai parissa, saati edes viikossa. Prioriniakin olisi hyvä syödä kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen, jotta tuloksia ehtii näkyä. Annosohje noissa on kaksi kapselia päivässä ruoan jälkeen, joten tuo 180 kapselin laatikko, jonka sain, kestää siis noin sen kolme kuukautta. Tämän jälkeen voi syödä yhtä kapselia ylläpitohoitona.

Priorin on tuotemerkkinä vanha, ja ainesosat poikkeavat ainakin määriltään jonkin verran muiden valmistajien vastaaviin. Priorinin "vaikuttavia aineita" ovat hirssiuute, pantoteenihappo (eli B5-vitamiini), L-kysteiini ja biotiini (B7-vitamiini). Liivatekapselin sisällä on käytetty myös vehnänalkioöljyä, ilmeisesti täyteaineena. Tuote siis sisältää sitä kautta hieman gluteenia.


Olen tietysti törmännyt Prioriniin jo aikaisemminkin, mutta se on joka paikassa hinnaltaan kohtalaisen suolainen, joten en ole aiemmin raaskinut lähteä kokeilemaan. Hirssiuute ei kuulemma ole raaka-aineena sieltä edullisimmasta päästä, joten hinta selittyy ainakin osittain sillä. Järjettömillä määrillä biotiinia puolestaan ei välttämättä ole niin suurta merkitystä hiustenkasvuun, huolimatta siitä, millaisen kuvan siitä hiusravinnemainoksissa saa. 5 milligrammaa biotiinia, mikä monista biotiinivalmisteista löytyy, on jo kymmeniä tuhansia kertoja sen, mitä saantisuositusten mukaan tarvitsisi päivässä syödä. Priorinin vuorokausiannoksessa biotiinia on paljon vähemmän, 0,2 mg, joka sekin on jo 400 % päivittäisestä saantisuosituksesta.

Mistä vaikutuksen sitten huomaa? Ainakin edustajan mukaan palautetta on tullut esimerkiksi kampaajilta, ja tietysti itsekin voi nähdä "vauvahiusten" kasvun otsalla. Välittömästi ponnari ei siis tietenkään paksune. Kun käytön lopettaa, vaikutuskin luonnollisesti hiipuu, mutta eivät ne karvat päästä lennä sillä sekunnilla. Jos tykästyn tuotteeseen, voisin harkita ostavani paketin yhden kapselin ylläpitohoitoa varten.

Kuvia varten yritin suoristaa hiukset päätä myöten niin, että pituuden näkee mahdollisimman hyvin. Jos nyt vaan tajuan syödä noita kapseleita joka päivä kolmen kuukauden ajan, otan sitten myös jälkeen-kuvat, että päästään vertailemaan tulosta!

 xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti